Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







lauantai 7. lokakuuta 2017

KOTI ASEMALLA

Olen saanut kokea jotain todella upeaa, olen päässyt kyläilemään talossa joka on taatusti yksi kauneimmista kodeista mitä olen ikinä nähnyt! Kiitos tästä kuuluu vanhalle ystävälleni Kajaanista, joka järjesti tämän ihanan tapaamisen... kiitos Kajaanin Kaija! Hän oli oikeassa, taidamme olla sielun siskoksia tämän ihanan asemakodin rouvan kanssa. Näin me totesimme yhteen ääneen ja olen todella iloinen että sain tutustua mukavaan pariskuntaan Koivun kylän asemalla!! Tämä vierailu ei jää viimeiseksi ja toivottavasti saamme pian heidät vastavierailulle meidän navettaamme : )

Kuvia tulee taas vanhaan tapaan paljon, en halua jättää yhtään pois. Annan mahdollisuuden myös teille kuvien välityksella tutustua tähän ihanaan kotiin Koivun rautatieasemalla.
Julkaisu tapahtuu tottakai talon asukkaiden luvalla, kiitos siitä!





Olen itsekin asunut lapsuuteni rautatieaseman läheisyydessä ja tunnen oloni niin kotoisaksi aina katsellessani tällaisia näkymiä, muistan hyvin sen tuoksun mikä raiteilla oli kun kuljimme niiden yli lähes päivittäin...


Kaunista jo ulkopuolella, mutta odottakaas kun pääsemme sisälle!!


Henkeni salpautui jo heti ovella kun astuin sisään, tiesin heti että olen päässyt kotiin mikä tulee sekoittamaan pääni : )
















Koti on kunnostettu taidolla ja vanhaa kunnioittaen. Asema on rakennettu 1908 ja he ovat palauttaneet monta vuosien varrella "pilattua" kohtaa jälleen alkuperäiseen loistoonsa, hyvänä esimerkkinä pinkopahvitetut hirsiseinät ja vanhanajan tapetit ovat todella upeita hyvällä maulla valittuja ihanuuksia. Myös vanhat lankkulattiat on saatu kaiveltua esille monenlaisten pintojen alta, mikään ei todellakaan ole valmistunut aivan vain sormia napsauttamalla. Täällä on nähty paljon vaivaa ja kaikki työ on tehty rakkaudella, monia erilaisia vaiheita on täytynyt käydä läpi ennen kuin lopputulos on tämä. Ihailen suuresti tätä taitoa ja intoa, miten vanhat rakennukset saadaan pelastettua ja se aito vanha tunnelma säilytettyä vaikka elämmekin 2000-luvulla.







Huonekorkeus ja pönttöuunin koko olohuoneessa oli huikea ja mikä katto!!!!



Vierashuoneessa oli menossa hiukan remonttia, joten kuvia  sieltä ei tämän enempää. Koko koti on täynnä mitä upeimpia vanhoja huonekaluja joita talon rouva kunnostaa tarvittaessa, mutta monessa oli näkyvissä myös alkuperäinen patina.

















Rakkaus vanhoihin tavaroihin näkyy jokapaikassa, ihania aarteita oli paljon mutta ei yhtään liikaa. Keittiön viereisessä ruokailutilassa oli ylellinen divaani, kyllä tässä olisi niiiiiin ihana lueskella sisustuslehtiä. Mä en kestä... näitä kuvia katsellessa tulee aivan kotikateus, tahtoo tämmösen!!!













Ovesta näkyy suloinen pieni nukkehuone, täällä rakastetaan myös vanhoja nukkeja joita aseman rouva kunnostaa. 








Ottaisin mielelläni näin ihanan makuuhuoneen itsellenikin...






...ottaisin kyllä koko talon jos saisin, enkä muuttaisi mitään toisin. Huoh ja kiitos, lisää kuvia pääsee katsomaan Kaijan instagramista.
Vielä muutama kuva piha-alueen muista rakennuksista...



 Täällä on hurmaava pihasauna joka odottelee vielä kunnostusta, joten kuvia en vielä tänne laita...



Tästä tulisi niin ihana koti myös, uhkailin jo muuttavani tänne : )








 Myös vesitornissa olisi mahdollisuuksia moneen, sinne menemme tutustumaan myöhemmin.



Juttua olisi riittänyt vaikka kuinka, jospa näemme pian taas!

14 kommenttia:

  1. No kylläpä nyt on kaunis koti! Aivan ihanat huonekalut, tapetit, koko sisustus! Ja nuo nuket! <3

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti, viehättävä paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä koti on kyllä niin kaunis, en olisi malttanut pois lähteä!

      Poista
  3. Voi jösses, miten upea, kaunis koti. Ihan minun makuuni! Täydellistä. Ihanat nuket!

    VastaaPoista
  4. Hei Johanna,
    kiitos blogista, löysin sen hiljattani ja tottakai piti lukea kaikki tekstit. Sinulla on kaunis koti ja olet hyvä tekemään löytöjä.
    Toivoisin saavani vähän lisätietoja WC:n lavuaaripöydäksi tehdystä peilipiirongista: miten olette saaneet putket sijoitettua niin, että laatikot ovat vielä käyttökelpoiset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun olet löytänyt blogiini, tervetuloa uudestaankin!
      Peilipiirongin laatikot on pienennetty, eli syvyyttä vähennetty niin että putket mahtuvat taakse. Olen lakannut maalipinnan ja hyvin on kestänyt vettä vaikka en aina ole niin huolellisestikaan pyyhkinyt.

      Poista
  5. Kauniisti kirjoitit Johanna. Kiitos <3 Oli niin ihanaa kun kävit. Odotan uusintavierailuasi, oli niin mukavaa. Odotan myös että pääsen käymään teidän hurmaavassa kodissanne. Nähdään pian! Kirjoittaapi Kaija asemalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaija itsellesi, tulen varmasti uudestaan...saat uskoa!! : )
      Tervetuloa meille pian, voisimme käydä kirppareillakin yhdessä.

      Poista
  6. Olet varmaan kuullut, että juna pysähtyi tuolla asemalla niin, että matkustajat ehtivät käydä juomassa juustokahvit.

    VastaaPoista
  7. Nautin että sielunkumppanit kohtaavat. Yhteisymmärryksestä saa voimaa jaksaa kohti uutta huomista. Ideat vain syttyvät! Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista